Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Τερμίτες Album

Μετά από την επανεμφάνιση του συγκροτήματος το καλοκαίρι στο Λυκαββητό στην επετειακή συναυλία του Λαυρέντη βλέπω με μεγάλη μου χαρά ότι πολλοί "ξύπνησαν" και φέραν ξανά στη μνήμη τους τους Τερμίτες!Μεγάλη εντύπωση μου κάνει η μεγάλη επισκεψιμότητα και στο δικό μου blog αλλά και σε ένα πολύ ωραίο group που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για το συγκρότημα...Στο group αυτό λοιπόν ο Παύλος ο Κικριλής έθεσε το εξής ερώτημα: Θα θέλατε οι Τερμίτες να βγάλουν δίσκο καινούριο (έστω και για μια φορά); Φυσικά για να μην υπάρξει οποιαδήποτε είδους παρεξήγηση,ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι του Παύλου και φυσικά ούτε των υπόλοιπων μελών.Τα χρόνια έχουν περάσει και ο καθένας ακολουθεί το δικό του δρόμο.Σκοπός αυτού του post είναι να μαζέψουμε γνώμες και απόψεις πάνω σε μια τέτοια υπόθεση.Τη δημιουργία ενός νέου album απο το αγαπημένο μας συγκρότημα!

4 σχόλια:

MakisH είπε...

Όχι, δεν θα ήθελα ένα νέο album. Απλούστατα διότι πιστεύω οτι αποκλείεται να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τα υπόλοιπα, αποκλείεται να είναι "Τερμίτες" και μόνο καθαρά "Τερμίτες". Θα ήθελα απλώς μια συναυλία που να είναι με κομμάτια πέρα από το "Πόσο σε θέλω", το "Φλασάκι" και τη "Σκόνη". Θα ήθελα ίσως μια επανεκτέλεση κομματιού από το Armageddon, ή κάποια άλλα λιγότερο διάσημα κομμάτια τους. Και επίσης θα ήθελα να το μάθω έγκαιρα αν είναι να γίνει τέτοια συναυλία και να μπορώ να πάω :-P Αν μπορέσει να γίνει ένα νέο album με κομμάτια πραγματικά στο είδος των Τερμιτών, χωρίς κομμάτια της προσωπικής δουλειάς του Μαχαιρίτσα, οκ, το συζητάμε. :-)

Κώστας είπε...

Μάκη επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου.Η μουσική προχωράει η τεχνολογία αλλάζει και πιστεύω πως ένα τέτοιο συγκρότημα θα άξιζε τον κόπο να έχει νέα δισκογραφία με τα καινούρια μέσα και φυσικά με καινούριες ιδέες πάνω στο στυλ του συγκροτήματος.Για μενα δεν θα ήταν καλή ιδεα μια συναυλία γιατί μετά φεύγει η "μαγεία" της επανένωσης και της μοναδικότητας της στιγμής,και μετατρέπεται σε κάτι πολύ συνηθισμένο.Είναι λογικό μετα απο τόσα χρόνια να μην είναι τα πάντα ίδια με τότε ούτε στον ήχο (εκ των πραγμάτων) αλλά ούτε και στο ενορχηστρωτικό-τεχνικό κομμάτι αλλά όταν ένα συγκρότημα αποτελείται απο μουσικούς και όχι απλά από οργανοπαίχτες μπορεί να κάνει τα πάντα σε κλαθε εποχή και κάθε στιγμή!(Αυτή είναι η δική μου άποψη βέβαια)

MakisH είπε...

Προφανώς και έχεις την άποψή σου και τη σέβομαι, προς θεού! :-P Απλώς πιστεύω οτι δύσκολα θα έχει κάποια σχέση με αυτό που έχει μείνει από του Τερμίτες. Δηλαδή δεν θα είναι "Τερμίτες" αυτό, θα είναι κάτι άλλο. Ένα καλό αντεπιχείρημα θα ήταν η μετάβαση από το "Armageddon" στο "Τερμίτες". Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Και γι' αυτό βέβαια αλλάξανε και όνομα (υποθέτω). Βασικά πάντως, φοβάμαι οτι δεν θα είναι τόσο αυθεντικό όσο τότε επειδή το όνομα (και τα επιμέρους ονόματα) έχουν μεγαλώσει κτλ. Φοβάμαι μήπως δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στην αίγλη του έργου που άφησαν και μείνει ως τελευταία νότα, ως τελευταία αντίχηση, ένας κατώτερος ποιοτικά δίσκος...

Πάντως άμα βγει θα τον ακούσω σίγουρα, δεν τίθεται θέμα :p

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ